LinkedIn is een krachtig platform om je te profileren als expert binnen jouw vakgebied. Jouw online zichtbaarheid begint met het goed invullen van je LinkedIn profiel. Met een volledig ingevuld profiel word je goed gevonden binnen LinkedIn en bovendien ook in Google. Het draagt dus niet alleen bij aan je online zichtbaarheid, maar ook aan online vindbaarheid en de eerste indruk die iemand van je krijgt.
Natuurlijk zorg je op jouw profiel dat je naam ingevuld is en voor een goede professionele profielfoto. Maar er is meer mogelijk! In deze blog deel ik een aantal praktische tips met je om aan de slag te gaan met je LinkedIn profiel.
Tip 1: Invullen van duidelijke kopregel
De kopregel van je profiel wordt zichtbaar bij zoekopdrachten en bij reacties en berichten die je verstuurt. Door het invullen van een kopregel wordt in één oogopslag duidelijk wat je doet. Plaats hier dus de belangrijkste functie die je uitoefent. Andere functies of activiteiten die je wilt melden, kun je kwijt bij het onderdeel ‘ervaring’. Bij het invullen van de kopregel kun je aanhouden dat de eerste 30 tekens zichtbaar zijn op mobiel, de volledige 80 tekens van de kopregel zijn zichtbaar op desktop.
Tip 2: Headerafbeelding
Je hebt de mogelijkheid een afbeelding te plaatsen in de header. Je kunt hier bijvoorbeeld het logo van je bedrijf plaatsen of een ondersteunend beeld dat iets zegt over wat je doet. Kijk in deze headerafbeelding uit met het plaatsen van een grote hoeveelheid tekst. Een korte slogan of kernwoorden kan natuurlijk wel.
Tip 3: Korte pitch in het info-blok
In dit blok heb je de mogelijkheid om jezelf kort te omschrijven. Hier kun je een mini-pitch plaatsen die omschrijft wat je doet en voor welke vragen/diensten men bij je terecht kan. Maak de pitch doelgroepgericht en verwerk in de tekst trefwoorden waarop je graag online gevonden wilt worden.
Tip 4: Voeg media toe bij ‘uitgelicht’
Onder het kopje ‘uitgelicht’ heb je de mogelijkheid om verschillende media uit te lichten. Hier kun je verwijzen naar een blog op je website, een eerder gepubliceerd artikel of bijdrage op LinkedIn of foto’s, documenten en presentaties die je graag wilt delen met de bezoeker.
Tip 5: Koppel je werkervaring aan een beschikbare bedrijfspagina
Wanneer je werkervaring invult onder het kopje ‘ervaring’ heb je de mogelijkheid om bij ‘bedrijf’ een bedrijf te kiezen dat een bedrijfspagina heeft op LinkedIn. Check altijd even of het bedrijf waar je werkt of hebt gewerkt een bedrijfspagina heeft. Heeft jouw onderneming nog geen bedrijfspagina, maak deze dan aan. Een kleine moeite en ook dit zorgt voor meer online zichtbaarheid en meer informatie over jou en de onderneming.
Tip 6: Stel de zichtbaarheid van je profiel in
Rechts in het scherm zie je de knop ‘openbare profiel en URL bewerken’. Hier kun je onder andere een passende url aanmaken voor jouw profiel met daarin jouw naam vermeld. Daarnaast kun je hier instellen wie jouw profiel mag zien en welke onderdelen openbaar zijn. De moeite waard om even te kijken hoe het nu is ingesteld en aan te passen waar nodig.
Aan de slag
Met het oppoetsen van het LinkedIn profiel ben je er nog niet, maar het is een goede basis om jezelf te profileren. De volgende stap is jezelf zichtbaar maken door het delen van relevante kennis binnen jouw vakgebied, door bijvoorbeeld een interessante bijdrage, een vakinhoudelijke blog of filmpje.
Heb je hulp nodig bij jouw profilering op LinkedIn? In een korte (digitale) sessie neem ik je mee in de mogelijkheden van het platform. Daarnaast maak ik een analyse van je profiel en ontvang je tips op maat waarmee je direct aan de slag kunt.
Interesse? Neem gerust contact met me op!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!